terug
naar alle wijnen


Wit zoet


Volzoet, rijk, romig, fris, exotisch fruitig
Domaine Sergent

"Grains d' Elise"
2014


A.C. Pacherenc du Vic Bilh

€ 16,00  per fles
(per fles: 0,5 liter)
drinken/bewaren tot 2023
Dom. Sergent Pacherenc du Vic Bilh Grains d'Elise 2014

Zoete, zeer frisse, rijke en intense witte wijn, boordevol complexe nuances van fruit, kruiden mineralen, en aardsheid. Prachtige balans, indrukwekkend complex en puur.

Voor achtergrondinformatie over Domaine Sergent zie: Dom. Sergent Madiran tradition 2017

Voor achtergrondinformatie over Pacherenc du Vic Bilh zie: Sergent Doux

De speciale cuvée Grains d'Elise is de meest luxe en rijke zoete witte wijn die men op Domaine Sergent maakt. Niet elk jaar kan men deze cuvée maken en als dat al kan dan is het maar weinig. Eigenlijk "doet" men deze wijn niet "in de export", dus vaak zul je hem niet tegenkomen buiten Frankrijk. Ik mocht er iets van kopen vanwege de eerste import richting goedewijn.info

Prachtige wijn, volzoet en rijk, maar daarnaast ook heel fris. Volop genieten  van deze halve liter. Geef deze wijn alle aandacht en rust die hij verdient, er komt dan een prachtig verhaal uit uw glas.


Gemaakt van 100% Gros Manseng, laat, in meerdere plukgangen in November geoogst. Gisting in nieuwe eikehouten vaten gedurende 7 maanden. Eveneens rijping op "lie" (gistbezinksel) met bâtonnage (wekelijks doorroeren van de lie door de rijpende wijn voor meer rijkdom en frisheid).

 


© GoedeWijn.info