terug
naar alle wijnen


Rosé

Droog, pittig, fris,
uitbundig jong-fruitig


Mas de Sainte Croix

"Friandise"
2020


A.O.C. Côtes du Rhône


8,90 per fles
(volle doos: 6 flessen)
drinken


Droge, vrij krachtige en pittige rosé. Echte eet-rosé. Krachtig en intens, mooi zuiver en met een klein kruidig bittertje dat het jonge,  minerale fruit tegenpartij biedt. Beetje stijl Provence-rosé, maar dan ietsje frisser en pittiger. In omschakeling naar Bio.


Voor meer informatie over dit domein zie: Mas de Sainte Croix Douceur du Fruit 2018

Tot voor kort konden alleen de rode wijnen van Mas de Sainte Croix bekoren, de rosé en witte waren gewoonweg te eenvoudig, wel wat fruit, maar ook bittertjes en weinig schakeringen. Beetje groffe wijnen, wel correct, maar daar hield het dan ook mee op.
2020 rosé geproefd opeens is er een mooie frisse, pittige kern aanwezig, iets, in eerste instantie eenvoudig aandoend fruit dat via een interessante kruidigheid ook een zekere mineraliteit naar voren haalt.

Een wijn die bij nader inzien (ruiken) steeds meer geeft. de smaak is krachtig, zuiver en pittig, heel fris en met een duidelijk bittertje. Dit geeft lengte en nuances en zorgt voor een robusst gestel waarmee krachtige gerechten optimaal partij geboden wordt. Knoflook, vis, peper, geen probleem, de frisheid en kruidige mineraliteit blijven stevig overeind in combinatie met een vriendelijke glimlach van het jonge fruit. In eerste instantie denk je "snoepjes", maar als je vervolgens beter kennismaakt komt er veel meer dan je had durven denken voorbij.
Dat is het leuke van wijn, het is altijd weer anders dan je denkt te weten. Deze wijn was de grote Rosé verrassing. Het is geen topwijn, heeft geen enorme complexiteit of grote diepte, deze wijn is een zeer capabele maaltijd begeleider, gaat voor geen gerecht opzij, dat Rhône zó fris en pittig kan zijn, óók nieuw!


© GoedeWijn.info