terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, vol, rond,
kruidig, genuanceerd

Mas de Sainte Croix


"Passion d'une Terre"
2019


A.C. Valréas


€ 11,55 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2026


Mas de Sainte Croix "Passion d'une Terre" 2015

Redelijk intense en milde, genuanceerde, verfijnd kruidige rode Rhône. Zondoorstoofd, rond en vrij vol, licht balsamisch en etherisch van stijl. Veel ronder en zachter dan de intense en krachtige 2018, niet zwaar, heerlijk soepel en verfijnd voor dit bijzondere terroir, mooie wijn met diepte.


Voor meer achtergrond informatie over de wijnen van Mas de Sainte Croix, zie: Douceur de Fruit 2020.

Altijd de stevigste van de vier rode Rhônes van Mas de Sainte Croix in een zelfde wijnjaar. De Douceur is mooi fruitig en relatief soepel, de Tendresse is intenser, complexer en completer en de Passion is het meest krachtig, warm en meest terroir getypeerd (aardse, warme kruidigheid). De luxe cuvée Quintessence is complexer, iets minder gestoofd en wat dieper dan de Passion d'une Terre.
 
De 25% Mourvèdre-druif geeft het klassieke en stevige karakter, met kruidige tanninen en een prachtige, ietwat etherische, balsamische complexiteit. De 75% Grenache zorgt voor de volle, vloeiende smaak en het rijpe fruit. Dankzij de hooggelegen wijngaard heeft de wijn een mooi zuurgehalte naast alle warme en volle impressies. De balans is daarom net als in de andere twee rode voorbeeldig.

Voor 2018 gold: prachtige, pure en complexe Rhône, sterke vertaling van het terroir, niet fijnzinnig, maar heel erg open en direct van stijl.

De 2019 is duidelijk romiger en zachter, minder ruig en minder intens.Zeer aanbevolen!

© GoedeWijn.info