terug
naar alle wijnen


Rood

Warmte, kracht, diepgang,
complex fruit

Mas de Sainte Croix

"Tendresse d'un Climat"
2016


A.C. Côtes du Rhône Villages


9,70 per fles
(per doos van 6 flessen)
drinken / bewaren tot 2021


Mas de Sainte Croix "Tendresse d'Un Climat" 2016

Vergeleken met "Douceur de Fruit" heeft deze Tendresse d'un Climat duidelijk meer diepte, kracht en intensiteit. Het fruit is complexer en genuanceerder, de smaak voller en de afdronk langer. Iets lichter en eleganter dan de 2015. Klassieke Rhône op z'n best: warm, karaktervol, stevig en toch soepel.


Voor meer achtergrond informatie over de wijnen van Mas de Sainte Croix, zie: Douceur de Fruit 2016.

Met de komst van de jaargang 2016 verschilt de Douceur van de Tendresse met name in de kracht en diepte. Aromatisch zijn ze duidelijk familie, de Douceur is duidelijk fruitiger en frisser en veel soepeler dan de Tendresse 2016. 
De vorige jaargang (2015) Tendresse is wat krachtiger en iets stugger.

De Tendresse heeft daarnaast meer vulling, meer "mid palate", ook een iets complexer type fruit (Syrah inplaats van Cinsault en Carignan). Een completere wijn, klassieker, serieuzer en complexer van stijl.

Voor mij is dit de aantrekkelijkste van de vier, de diepte in het fruit en ook de helderheid/puurheid ervan vind ik telkens weer indrukwekkend. Lekker en tegelijkertijd ook mooi, van hoge kwaliteit, zowel genieten als onder de indruk zijn.

De Luxere Valréas is ook heel fraai en zelfs nog iets "beter", maar ook weer anders van stijl door de andere druivensamenstelling en andere wijngaard.

De prestige cuvée Quintessence 2015 is complexer, genuanceerder en nog dieper plus beschaafde indrukken van rijping op houten vaten.

Alle vier wijnen van harte aanbevolen.


© GoedeWijn.info