terug

Wit droogFris en zacht
Tres Ojos Blanco 2009
D.O. Calatayud€ 4,40  per fles
(per doos van 6 flessen)
Attiya Rosado 2006

Frisse, maar zachte, droge witte wijn, met  impressies van mineralen, appels, kruiden en gist, mooie intensiteit, aangenaam vol, zuiver en verfrissend van stijl. 
Zeer bescheiden prijs.

Bodegas San Gregorio verraste  dit jaar net als vorig jaar met een zeer frisse droge witte wijn gemaakt van de Macabeo (ook wel Viura genoemd in o.a. Rioja). Een druif die bekend staat om zijn frisheid, maar tegelijkertijd ook wel om zijn ietwat rauwe en ruige karakter. De Macabeo is niet altijd even vriendelijk, maar in deze wijn levert hij alleen die geweldige frisheid en een heel klein vleugje van dat ruige. Dit maakt de Tres Ojos Blanco net even wat spannender dan gemiddeld.
In 2006 maakte men nog een rijke, dikke en wat zware witte (mooi, maar een beetje bizar), sindsdien is de stijl veel internationaler. 2009 leverde een gemakkelijke, ronde wijn met fruit en sap die je aan iedereen onder alle omstandigheden kan voorzetten. 2008 had meer pit, was strakker van stijl.  2009 is eveneens zeer zuiver van karakter, met nuances van gist (jeugd) en iets kruidigs zoals je wel eens ruikt als je bomen snoeit, verse boombast komt er misschien nog het dichtste bij. De rijpheid van de druiven levert mooi wit fruit, beschaafd en niet zoet, maar lekker zacht en rond. De frisheid in deze Tres Ojos maken deze wijn zo breed inzetbaar.
 

Heerlijk bij tapa's, maar ook bij vis en schelpdieren. Voor dit bescheiden bedrag is het nog een hele klus om een wijn te vinden met een vergelijkbare kwaliteit.
Zeer aanbevolen!

GoedeWijn.info