terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, vol, rijp-fruitig,
kruidig, vrij krachtig

Bodegas San Gregorio

"Tres Ojos"
Garnacha
2015


D.O. Calatayud


5,25 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken
Tres Ojos Garnacha 2015

Redelijk krachtig, vol, met veel rijp en kruidig fruit. Warm van karakter, heerlijk rond en zacht met iets pit en een fraaie frisheid. Kan tegen een stootje. Volle wijn boordevol karakter. Heel veel "wijn" voor weinig geld.

De Tres Ojos wijnen worden gemaakt door de cooperatie San Gregorio in het plaatsje Cervera del la Cañada in de buurt van Zaragoza (noordelijk-centraal Spanje). In de Ribota vallei (noord-west hoek van Calatayud) liggen 900 ha. wijngaarden die worden onderhouden door  de 250 leden van de cooperatie. Ca. de helft van de wijngaarden is beplant met gemiddeld 40 jaar oude Garnacha druivestokken. Tempranillo is de tweede in oppervlak. De Syrah en Cabernet Sauvignon zijn relatief recent aangeplant en vormen een klein deel van de aanplant. Dit is een cooperatie waar hard en degelijk wordt gewerkt. De aparatuur is niet de modernste, maar heel effektief.  Er is geen apart verkoop apparaat en men is eerlijk en open over kwaliteit, stijl, prijs, etc.
Eerlijke, recht door zee kwaliteit voor een zeer scherpe prijs, daar streeft men naar, ook maakt men luxere wijnen: de Selección Especial  en experimenteert met niet Spaanse druiverassen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.
De Tres Ojos Garnacha is gemaakt van 85% Garnacha en 15% Tempranillo. Het fruit van de oude Granacha-druivestokken
geeft de wijn een mooie intensiteit en diepte, dat van de Tempranillo pit en fruit. De hooggelegen wijngaarden kennen een enorm verschil in dag en nacht- temperatuur met als resultaat heel veel kleur, tanninen en fruitaroma in de dikke schillen.
Hier maakt men wijnen die tegen een stootje kunnen, die een tikje ruig zijn, maar door de Garnacha lekker rond en o zo eerlijk en lekker recht voor z'n raap.
Heel veel wijn voor heel weinig geld!
 

© GoedeWijn.info