terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, vol en vrij krachtig
Bodegas San Gregorio

"Tres Ojos"
Tempranillo
2015


D.O. Calatayud


5,50 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken
Tres Ojos Tempranillo 2015

Redelijk intense wijn, vrij krachtig, veel kleur, veel fruit, pit, rijpe tanninen, kruidigheid, redelijk vol, frisheid, sap en karakter. Mooie, eerlijke en zuivere wijn, met een hogere kwaliteit dan z'n prijs doet vermoeden!

Voor meer informatie over de producent Bodega San Gregorio zie: Tres Ojos Garnacha 2015.

De Garnacha-druif voelt zich erg thuis in de wijngaarden op de hoogvlakte van Calatayud. De Tempranillo levert wat meer wisselende resultaten op. Maar in een redelijk goed jaar (zoals 2015) staat deze druif aan de basis van karaktervolle wijnen. De Tempranillo geeft wijnen die minder rond en vol zijn dan die van de Garnacha. Ze hebben meer pit, meer kleur, meer tanninen, meer rood en zwart fruit. Ook zijn ze frisser.

De 2015 is wat minder uitgesproken van karakter dan de 2014.
De 2015 is iets milder, minder krachtig en minder diep en strak dan de 2014, heeft wel die lekkere frisheid en dat fraaie fruit, is ronder en gemakkelijker van stijl.

En de prijs? Al jaren verbaas ik me bij deze cooperatie hoeveel wijn je krijgt voor zo weinig, misschien is dit wel de meest bijzondere wijn in m'n assortiment, voor iets meer dan vijf euro een èchte wijn.
 

© GoedeWijn.info