terug
naar alle wijnen


Rood

Warm, vol en vrij krachtig
Bodegas San Gregorio

"Tres Ojos"
Tempranillo
2018


D.O. Calatayud


6,25 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken


Redelijk intense wijn, vrij krachtig, veel kleur, veel fruit, pit, rijpe tanninen, kruidigheid, redelijk vol, frisheid, sap en karakter. Mooie, eerlijke en zuivere wijn, met een hogere kwaliteit dan z'n prijs doet vermoeden!

Voor meer informatie over de producent Bodega San Gregorio zie: Tres Ojos Garnacha 2018.

De Garnacha-druif voelt zich erg thuis in de wijngaarden op de hoogvlakte van Calatayud. De Tempranillo levert wat meer wisselende resultaten op. Maar in een goed jaar (zoals 2018) staat deze druif aan de basis van karaktervolle wijnen. De Tempranillo geeft wijnen die minder rond en vol zijn dan die van de Garnacha. Ze hebben meer pit, meer kleur, meer tanninen, meer uitbundig rood en zwart fruit. Ook zijn ze frisser.

De 2018 is duidelijk frisser en fruitiger dan de 2015, de wijn heeft even veel lengte, maar is wat eleganter, minder boers dan de ronduit stevige 2015.
Heerlijke wijn met veel fraai fruit, krachtig, maar aangenaam rond.

En de prijs? Al jaren verbaas ik me bij deze cooperatie hoeveel wijn je krijgt voor zo weinig, misschien is dit wel de meest bijzondere wijn in m'n assortiment, voor iets meer dan vijf euro een èchte wijn.
 

© GoedeWijn.info