terug
naar alle wijnen


RoodWarm, kruidig-fruitig, krachtig, rond en soepel
Tenuta Viglione

"Negroamaro"
2016


I.G.P. Puglia


10,25 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken/bewaren tot 2021Viglione Negroamaro 2016
Bijzondere combinatie van stevig en soepel. Uitbundig warm-kruidig met roostertonen van koffie en caramel, kersenfruit, vleugje olijf. Redelijk vol en geconcentreerd, aangenaam krachtig, warm en genuanceerd, heeft pit en volop karakter, voldoende frisheid en lengte. Prachtige bio-wijn.

Voor meer informatie over Tenuta Viglione zie: Primitivo 2017.

Voor de Negroamaro heb ik altijd een zwak gehad. Deze druif staat voor het warme en zwoel-kruidige, fruitige en ietwat weerbarstige wat de klassieke wijnen van het zeer warme Zuid-Italiaanse Puglia kenmerken. De lokale druiven weten wat warmte en verzengende zon is. De Negroamaro is onder die omstandigheden in staat een spannende balans te vinden tussen het zwoele, zoetige, rijke en gestoofde en de edele, krachtige fenolische, kruidige gereserveerdheid met genoeg zuur en tanninen. Het is deze druif die, mits zorgvuldig behandeld, zowel zachtheid, frisheid, warmte als souplesse en ook lengte weet voort te brengen in zijn wijnen. Tenuta Viglione's zachte en moderne hand geeft er ook nog iets fluweligs aan mee. Zo heb je van alles wat en dat maakt deze wijn zo goed, lekker, boeiend en indrukwekkend.

Het sexy vleugje vanille en caramel, afkomstig van het hout, is net dat randje mascara dat de steelse knipoog iets extra ondeugends geeft. Een klein vleugje warmte, een zonnestraal uit de warme wijngaarden van la Bella Italia.


GoedeWijn.info