terug
naar alle wijnen


RoodWarm, rond en soepel,
krachtig en zwoel-fruitig

Tenuta Viglione

"Negroamaro"
2018


I.G.P. Puglia


10,40 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken/bewaren tot 2022Viglione Negroamaro 2016
Bijzondere combinatie van stevig en soepel. Uitbundig warm en zwoel-fruitig, doet in de verte wat aan olijf denken, kersenfruit, tikje caramel. Redelijk vol en geconcentreerd, aangenaam krachtig, warm en genuanceerd, heeft pit en volop karakter, voldoende frisheid en lengte. Prachtige bio-wijn.

Voor meer informatie over Tenuta Viglione zie: Primitivo 2018.

Voor de Negroamaro heb ik altijd een zwak gehad. Deze druif staat voor het warme en zwoel-kruidige, fruitige en ietwat weerbarstige wat de klassieke wijnen van het zeer warme Zuid-Italiaanse Puglia kenmerken. De lokale druiven weten wat warmte en verzengende zon is. De Negroamaro is onder die omstandigheden in staat een spannende balans te vinden tussen het zwoele, zoetige, rijke en gestoofde en de edele, krachtige fenolische, kruidige gereserveerdheid met genoeg zuur en tanninen. Het is deze druif die, mits zorgvuldig behandeld, zowel zachtheid, frisheid, warmte als souplesse en ook lengte weet voort te brengen in zijn wijnen. Tenuta Viglione's zachte en moderne hand geeft er ook nog iets fluweligs aan mee. Zo heb je van alles wat en dat maakt deze wijn zo goed, lekker, boeiend en indrukwekkend.

2018 heeft extra fruit, warmte en rondingen. Dit is Negroamaro ten voeten uit. Beetje zwoelig, beetje aards, lekker rond, iets frisheid, wat broeierig van stijl.

Veel Italiaanser zijn ze er niet, dit is zonneschijn met een vette knipoog, laat maar gaan, geniet, maar toch alles heel precies gerangschikt en uitgebalanceerd (slechts 13% alcohol!) zoals alleen maar Italianen dat kunnen, meesters in de verleiding, dat zijn het.GoedeWijn.info