terug
naar alle wijnen


RoodComplex warm-fruitig,
vol, intens, rond

Tenuta Viglione

"Primitivo Sellato"
2016


D.O.P. Primitivo Gioia del Colle


Ä 12,95 per fles
(per doos van 12 flessen)
drinken/bewaren tot 2021Viglione Sellato Primitivo 2016
Vol, zacht, intens, complex en genuanceerd. Zeldzaam mooie, uitgebalanceerde Primitivo, subliem fruit, fluwelen kracht, elegantie en warme weelde. Modern en heel zorgvuldig gemaakt, alles klopt, laat de mooiste kant van Primitivo zien: diepte, verfijning, zondoorstoofd  fruitig en toch elegant.

Voor meer informatie over Tenuta Viglione zie: Primitivo 2018.

Sellato is de luxere versie van Viglione's Primitivo. De wijngaarden liggen in het beste deel van de streek waar de meest elegante en complexe Primitivo's vandaan komen. De 2015 Sellato heb ik niet gekocht omdat er iets in de geur (het fruit) van de wijn zat wat me niet zinde, niet volledig gezonde of tikje onrijpe druiven.

De 2016 is daarentegen prachtig. Eigenlijk hou ik meer van de Negroamaro en Nero di Troia dan van Primitivo. Maar op dit terroir doet de Primitivo het werkelijk prachtig. De complexiteit en nuanceringen in het fruit zijn prachtig, de balans in de wijn voorbeeldig en de prijs van de wijn, gezien z'n kwaliteit, bescheiden. Ja. dit is mooie Primitivo, niet zwaar, alcoholsch en chocolade-achtig, maar edel en hartveroverend.

Heerlijk vol, mooi intens en soepel, met ook genoeg kracht en zelfs iets frisheid. hartverwarmende wijn van klasse, lekker en heel mooi tegelijk. daar betaal je in ItaliŽ altijd ruim voor, deze Primitivo is daarop een uitzondering.

Net als alle andere wijnen van Viglione heel modern gemaakt, net als de andere wijnen soepel, fruitg en aansprekend, maar in deze Primitivo komt daar ook nog diepte en klasse bij. Echt mooi.
 

© GoedeWijn.info